Mando

Aihkin Aamuyön Aarre

  • 12.5.2021
  • silmät terveet
  • polvet 0/0
  • kyynärät 0/0
  • lonkat A/B
  • selkä VA0 ja LTV1 
  • koko noin 39 cm 
  • ei hammaspuutoksia
  • Jalostustietojärjestelmä

Mando Mambo Mammanpoika PikkuPrinssi Sylikoira

Mando syntyi kolmantena pentuna helposti ja ollen pentueen painavin. Pötkäle oli omatoimisesti ja reippaasti syömässä heti, mitä jatkoi kyllä koko pentuajan. Tästä takatissin kuninkaasta ei tarvinnut murhetta kantaa. Mando, työnimeltään Steve eli Kapteeni Amerikka, söi hyvin, kasvoi tasaisesti ja hiippaili nukkumaan pörröpetiin jo pienenä. Ulkoillessa lähti ensimmäisenä tutkimaan uusia maastoja. Olematta kuitenkaan mikään hökäle, joka päättömänä sinkoilisi ympäriinsä. Mando siskonsa ohella ei juurikaan vieraisiin kiinnittänyt huomiota, pennut katsojat jätti omaan arvoonsa. Ihan kuin olisi jo pienestä tiennyt, ettei hän tästä talosta minnekään lähde. Pitkään mietin kyllä kahden uroksen välillä kumpi kotiin jää. Ja kyllä Mando mammanpoika hurmasi ja lunasti paikkansa kotona. Tosin kyllä pojista nuorempi supatti jo pienen pennun korvaan "meistä tulee varmasti tosi hyvät kaverit". 

Mando nimihän tulee Mandalorian sarjasta, eli StarWars maailmaa lisää taloon. 

Mando on se koira, joka iltaisin kiikkuu syliin nukkumaan. Vieraita kohtaan on varautuneempi ja ei ole ensimmäisenä menossa moikkaamaan ja voi myös väistää. Vaikka jätkän pätkä kokee jännittävän tilanteen, palautuu nopeasti ja toimintakyky ei katoa. Ainakaan vielä ei olla sellaista tilannetta kohdattu. Mando luottaa omiin ihmisiinsä täysin ja on kuuliainen pääsääntöisesti. Pientä pönttöilyä tottakai löytyy, mutta Nemon kurissa ei poika pääse kukkoilemaan. Toki on vielä aika vauva. Meidän hieno prinssi. 

Jätkä on ahne ja ainakin vielä teräsvatsainen tyyppi. Autoilu on sujunut ilman pahoinvointeja alusta asti. Lisäksi on hiljainen kaveri, ei piippaile eikä räksyttele turhia. 

Mando on kierrellyt muutamissa näyttelyissä. Ykkösruusukkeeseen vaadittavat ERInomaiset sai suoraan kolmessa näyttelyssä. Sijoituksia on tullut kilpailuluokassa, mutta SA:t vielä ovat jääneet saamatta. 

Olemme myös käyneet muutamat pentukurssit, tapakasvatus! Nyt olemme agilityyn valmistavalla kurssilla ja aika näyttää miten meidän käy. Hiljaa hyvää tulee. Ainakin koira oppii nopeammin kuin ohjaaja,

Mando läpäisi terveystarkastukset vallan hienoin tuloksin. Vain selästä tuli sanomista LTV1:n verran. Ei vaikutusta eloon eikä harrastuksiin. Kuva Susanna Suomela
Kuva Susanna Suomela
Luo kotisivut ilmaiseksi!